כדאי מאוד לעשות צוואה אלא עם מדובר במוריש שמודע למפתח החלוקה הקבוע בחוק ורוצה שרכושו יחולק על ידי בית המשפט או בית הדין לפי המפתח הקבוע בחוק. כל שינוי שאדם רוצה ממפתח החלוקה לא יקרה אלא אם ערך צוואה.
במקרים רבים חובה לערוך צוואה כגון בני זוג שאינם נשואים (ידועים בציבור), אדם שיש לו ילדים משני מערכות נישואין, אדם הרוצה להוריש פריטים או רכוש מסויים לאדם מסויים וכו'.
צוואה הינה מסמך משפטי בו מפרט האדם (המוריש) איך יחולק רכושו לאחר מותו ומי האנשים שיקבלו את הרכוש (היורשים). מסמך הצוואה נחשב כ"רצון המת" ורצון זה צריך לקיים, מאחר ואדם זכאי לקבוע מה יעשה ברכושו גם לאחר מותו.
הדרך הטובה ביותר להבטיח את קיום הצוואה הינה לעורכה אצל עו"ד מוסמך ולהפקידה אצל הרשם לענייני ירושה. הפקדת הצוואה אצל הרשם תעשה על ידי המוריש בעצמו. יש לציין כי צוואה הכתובה כדין תבוצע אף אם לא הופקדה אצל הרשם לענייני ירושות אך ישנם מצבים בהם היורשים אינם מודעים לקיומה של צוואה שלא הופקדה.
רכוש שלא נכלל בהוראות הצוואה, כגון רכוש שנצבר לאחר כתיבת הצוואה, יובא ככל הנראה לפתחו של בית המשפט. בית המשפט יפעל במקרים אלו לפי הוראת חוק הירושה ויבדוק האם ניתן להבין מהצוואה עצמה או מהנסיבות מה היה רצון המוריש ועל פי זה יחולקו הנכסים שאינם כתובים בצוואה.